stadsretreat juli

Stadsretreat oktober 2016

Een retreat in hartje Amsterdam!

stadsretreat

 

De bedoeling van een retreat is dat je de tijd neemt om je terug te trekken, om je in alle rust – zonder de afleiding van je alledaagse beslommeringen – af te stemmen op datgene wat je bezig houdt. En daar komen we tegenwoordig nog maar bitter weinig aan toe. Deze retreat bevordert de reis van je hoofd naar je Hart, de reis van een ego-gecentreerd bewustzijn naar een hart-gedragen
bewustzijn.

 

0_0_0_0_333_250_csupload_64944298

Misschien gaat het best wel goed met je, maar loop je zo nu en dan tegen iets op, waar je je vinger niet op kunt leggen. Telkens opnieuw komt het weer terug, de ene keer heel subtiel, de andere keer heb je er echt last van. Of je omgeving heeft er last van, dat kan ook. Je komt er niet echt aan toe, om er eens echt ruimte voor te maken, om te onderzoeken wat er nu speelt en wat je ermee kan. Als je dit herkent, dan is deze retreat op je lijf geschreven!Je trekt je drie dagen terug uit je dagelijkse leven om ruimte te maken voor jezelf. Je neemt jezelf onder de loep met als hoofdthema ‘wat sleep ik onbewust allemaal mee in mij leven?’

 

We nemen allemaal onbewust angst, pijn en/of boosheid met ons mee, wat ons wezenlijke levensplezier in de weg kan zitten.  Je krijgt helderheid hoe dat doorwerkt in jouw leven en hoe je daar anders naar kunt kijken en mee om kunt gaan. Je gaat tegenkomen, welke patronen je hebt opgebouwd in je leven en hoe die tegen je kunnen werken.

 

Je gaat inzien, wat je weerhoudt om op een andere manier in je leven te staan. En je gaat manieren vinden om daadwerkelijk de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van jouw leven in eigen hand te nemen om nu wezenlijk de stappen te gaan zetten, die je al langer (soms onbewust) uitstelt.

 

De retreat is gebaseerd op Nonviolent Communication van Marshall Rosenberg en is tevens een verdieping van de Nonviolent Communication. De retreat is ook toegankelijk voor deelnemers die niets weten van Nonviolent Communication.

 

Bij deze verhelderende en intense retreat slaap je gewoon thuis (of als je niet uit Amsterdam of omgeving komt, verzorg je zelf je overnachting).

Na drie dagen keer je terug naar je dagelijkse leven met nieuwe inzichten, nieuwe handvatten, nieuwe mogelijkheden en nieuwe strategieën die wél werken!

 

 

Programma

Maandag 6 juli 13.00 – 17.00         Nonviolent Communication en wezensbehoeften

Dinsdag 7 juli 13.00 – 17.00           Macht, onmacht, verlangen en persoonlijk lijden

Woensdag 8 juli 13.00 – 17.00       Keuzes, mogelijkheden en verzoeken

 

Trainer

Eric M. Ooijevaar

 

Plaats

Amsterdam

 

Kosten

* E 150,00 euro (inclusief E 29,00 vroege-vogel-boeking) mits geboekt vóór 10 september 2016 (als dit voor je een drempel is, neem dan contact met ons op over de mogelijkheden)

* E 179,00 ná 10 september 2016 (als dit voor je een drempel is, neem dan contact met ons op over de mogelijkheden)

 

* NB. een deel van onze inkomsten wordt gereserveerd voor minder bedeelden, zodat ook zij een training of  workshop kunnen volgen

 

Opgeven