Trainingen & coaching

Trainingen

Kennismaken met ´Het ego-dieet´

Een training van 2 middagen of avonden die je kennis laat maken met de elementen van het Non-egoïsch Model.
De training bevat oefeningen en beschouwingen om helder te krijgen wat het egoïsch systeem is, hoe het bij jou werkt, wat de gevolgen zijn en hoe je anders in het leven kunt staan. Het gaat er om, om mét je ego en het ego van anderen te leven, in plaats van vanuít je ego. Het gaat er dus niet om, om zónder je ego te leven. Zie de agenda wanneer de volgende training start.

 

Loslaten van persoonlijk lijden.

Iedereen neemt boosheid, angst of pijn met zich mee. Je krijgt helderheid hoe dat doorwerkt in jouw leven en hoe je daar anders naar kunt kijken en mee om kunt gaan. Je gaat tegenkomen, welke patronen je hebt opgebouwd in je leven en hoe die tegen je kunnen werken. Je gaat inzien, wat je weerhoudt om op een andere manier in je leven te staan. En je gaat manieren vinden om daadwerkelijk de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van jouw leven in eigen hand te nemen en nu wezenlijk de stappen te gaan zetten, die je al langer (soms onbewust) uitstelt.  Zie de agenda wanneer de volgende training start.

 

Trainingen gebaseerd op Nonviolent Communication

Een groot deel van het leven gaat over (sluimerend) ‘conflict’. Je hebt een conflict met je leidinggevende, of je leidinggevende met een werknemer, je hebt een sluimerend conflict met je partner of een knallend conflict met je ex. Conflicten tussen buren, met instanties, met je familie en natuurlijk ook conflicten met jezelf, het innerlijk conflict.

Soms lijkt het wel alsof we niet met elkaar kunnen samenleven, samenwerken of samen zijn. We komen gemakkelijk met elkaar in conflict of begrijpen elkaar niet. We hebben oordelen over elkaar, verwachtingen aan elkaar, zijn teleurgesteld en boos op elkaar en ervaren regelmatig dat contact pijnlijk kan zijn. De één stelt zich dominant op, de ander past zich aan of neigt naar onderdanigheid. Niets is zo ingewikkeld als communicatie, het is een hele kunst! We willen echter allemaal gehoord en gezien worden en zijn wie we zijn.

Het model Nonviolent Communication van Marshall Rosenberg is een wijze van communiceren, waardoor we elkaar makkelijker kunnen verstaan. Het model geeft handvatten om in alle eerlijkheid en openheid te kunnen zeggen wat er speelt in je leven, zonder dat de ander zich daardoor gekwetst voelt. Er wordt rekening gehouden met ieders welzijn. Het model stimuleert dat je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen gevoelens en behoeften en voor de wijze waarop je communiceert. Het stimuleert wederzijds respect en begrip.

De trainingen hebben een opbouw. Je begint bij Level 1 en je kunt doorleren tot en met Level 5. Meer weten over een level? Klik dan op onderstaande levels. Desgewenst kan toelating tot een level worden geaccepteerd als ervaring elders is opgedaan.

Level 1: Kennismaken met de theorie
Level 2: Oefenen in de praktijk
Level 3: Verdieping
Level 4: Integratie
Level 5: Loslaten van persoonlijk lijden

Zie de agenda wanneer de volgende training start.