Trainers

Eric M. Ooijevaar

foto2

‘In 2000 heb ik het egodieet ontwikkeld en Egodieet.nl opgericht, met als doel kennis, inzicht en vaardigheden te delen met mensen die verantwoordelijkheid willen nemen en dragen voor kwaliteit van leven. Voor mij gaat het er om, hoe we meer vanuit het Hart kunnen leven en minder vanuit het ego. In theorie delen veel mensen dit verlangen, om het in de praktijk uit te voeren is een stuk lastiger. Ik ontwikkelde daar het Non-egoïsch Model voor.

Ik kan intens geraakt zijn, als ik zie hoeveel geweld er op de wereld plaatsvindt en ook intens ontroerd, als ik zie hoe mensen hun best doen om hier mee om te gaan.

Mijn persoonlijke missie is het bevorderen van 'metta': datgene dat blijdschap, plezier, vooruitgang, bloei, ontwikkeling, gemoedsrust,  (innerlijke) vrede brengt en nooit spijt, schuld, angst, zorg en/of (innerlijke) strijd stimuleert.

Sinds de 80-er jaren werk ik in de gezondheidszorg, met name in de crisisopvang en verslavingszorg, waar angst, depressie, PTSS, ADHD en persoonlijkheidsproblematiek een grote rol speelt.

Daarnaast richt ik me op mensen die met mensen werken en heb ik me gespecialiseerd in visie- en strategieontwikkeling voor medezeggenschap van onder andere ondernemingsraden en cliëntenraden.

Inmiddels adviseer ik allerlei mensen en organisaties in Nonviolent Communication en in het omgaan met elkaar vanuit het Hart.

Telkens opnieuw ontdek ik wat het Nonviolent Communciation model van Marshall Rosenberg en het Non-egoïsch Model kan betekenen in een mensenleven en het leven daaromheen.’

 

 

 

Arlette Vermijs

'Er schijnen meer sterren in het heelal te zijn dan zandkorrels op Aarde. Ik wens dat ik als een zandkorreltje bijdraag aan vrede tussen alle mensen en leven in harmonie met Moeder Natuur. Mijn droom is eenvoudig helder, dit in het dagelijks leven in praktijk brengen, in contact met anderen en mezelf, is een ander verhaal. Zoveel verschillende mensen, landen, culturen, gezichtspunten, belevenissen, hoe kunnen we dat verenigen?

Ik hoop jou te ontmoeten, om in ons samenzijn van en met elkaar te leren. Om ervaring en inzicht uit te wisselen, te durven falen, vallen en weer op te staan. Niet ondanks, maar juist dankzij hetgeen waar we in verschillen, maakt een ontmoeting boeiend. Mijn hartenwens is om hier mijn bescheiden steentje aan bij te dragen.

Sinds 2006 verdiep ik me in "medezeggenschap" in organisaties en werk ik als coach-ondersteuner van cliëntenraden bij De Regenboog Groep in Amsterdam (instelling voor opvang van dak- en thuislozen, mensen met verslaving of psychische problemen). Verder heb ik een diepe interesse in de uitgangspunten van Sociocratie als organisatiemodel.'

 

 

 

 

 

 

AnneRuth van Hasselt

ar

 

Werk in uitvoering....